Ga naar de inhoud

Erfrecht

Hulp van een erfrecht mediator bij conflicten rondom een erfenis kan helpen.

2Mediate Erfrecht mediator

Als een dierbare overlijdt, is dat een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. De meningsverschillen kunnen in zo’n situatie behoorlijk oplopen. Problemen of geschillen bij de afwikkeling en de verdeling van een nalatenschap vergroten dit verdriet nog meer. 

Door bij de verdeling van een nalatenschap op een open manier met elkaar te communiceren, ontstaat vaak meer begrip voor de belangen en eventuele onderliggende problemen van andere familieleden. Door een mediator in te zetten, komt u er samen uit en kan de familierelatie behouden blijven. Mediation voorkomt een gang naar de rechter.

Als alle erfgenamen hiermee instemmen, is mediation een goede optie om de meningsverschillen op te lossen of om de verdeling in gezamenlijk overleg in goede banen te leiden. Het bespaart niet alleen tijd, maar ook geld als het gaat om het voeren van een gerechtelijke procedure. Stap uit uw comfort zone tijdens de mediation en zoek samen naar een creatieve oplossing. Alles wordt in vertrouwen met elkaar besproken.